Zavarujte se s T-2 varnostnimi rešitvami

T-2 SOC

S slovenskim varnostnim centrom vaši podatki nikoli ne prečkajo meje

Prednost lokalnega varnostnega operativnega centra (SOC), se pokaže predvsem v kriznih trenutkih. Naš center deluje 24 ur na dan, vse dni v letu, v primeru napada se odzovemo takoj, brez čakanja na podatke iz tujine.

Poleg tega lokalni T-2 SOC zagotavlja, da občutljivi podatki naročnikov vedno ostanejo v Sloveniji in so povsem varni, kar izkazujeta skladnost podatkovnega centra s TIER-3 ter ISO 27001.

Organiziranost ekipe temelji na upravljanju incidentov, procesu obveščanja in eskalacije v primeru groženj.

T-2 SOC

Odkrivanje in odzivanje na varnostne grožnje 24/7

Upravljanje in odpravljanje groženj poteka na več nivojih:
1. Platforma SIEM
2. Upravljanje incidentov
3. Obveščanje o grožnjah
4. Sistem za zaznavanje vdorov
5. Zaščita končnih naprav

T-2 SOC

Enostaven poročilni sistem in analitika

Kibernetska nevarnost je del vsakdana, kibernetska varnost pa posledično postaja kompleksnejša. Podjetja težko sledijo varnostnim opozorilom, ki jih je preveč, T-2 varnostne rešitve odlikujejo vodilne tehnološke rešitve, varnostni operativni center v Sloveniji, ki omogoča, da vaši podatki ne bodo nikdar prešli meje države in da za vašo varnost neprestano skrbi ekipa vrhunskih strokovnjakov. Napredna platforma za poročanje avtomatizira shranjevanje in povezovanje informacij iz različnih procesov, rešitev pozna tudi kontekst informacij, pridobljenih iz različnih naprav.

Kako varno je vaše podjetje danes?

Rešite brezplačni test, ki bo razkril osnovna tveganja v vašem podjetju in priporočila za ukrepanje.

T-2 EPDR

Najnaprednejša zaščita za končne naprave

T-2 EPDR je inovativna oblačna rešitev za kibernetsko varnost za računalnike, prenosnike in strežnike. Avtomatizira preprečevanje, odkrivanje, zadrževanje in odzivanje na kakršnokoli napredno grožnjo, zlonamerno programsko opremo ničtega dne, izsiljevalsko programsko opremo, lažno predstavljanje, napade v pomnilniku ter napade brez datotek in zlonamerne programske opreme znotraj in zunaj omrežja podjetja.

T-2 poslovne storitve uporabljajo številna ugledna podjetja

Pogosta vprašanja

Naše varnostne storitve so namenjene različnim velikostim podjetij, vključno z zagonskimi, malimi in velikimi podjetji.

Trajanje implementacije varnostnih rešitev je odvisno od kompleksnosti in obsega projekta ter specifičnih potreb stranke. V splošnem lahko implementacija varnostnih rešitev traja od nekaj dni do nekaj tednov. Pri tem je treba upoštevati načrtovanje, konfiguracijo, testiranje in prilagajanje rešitev glede na okolje in zahteve podjetja.

Usposabljanje zaposlenih glede kibernetske varnosti je ključnega pomena za zmanjšanje tveganj in povečanje ozaveščenosti o varnostnih grožnjah. Potek usposabljanja se prilagaja potrebam podjetja, vendar vključuje običajno kombinacijo predavanj, interaktivnih delavnic, spletnih tečajev ali usposabljanj na kraju samem. Usposabljanje se osredotoča na prepoznavanje groženj, varno ravnanje s podatki, uporabo gesel, prepoznavanje phishing napadov in splošne varnostne prakse.

Cene varnostnih rešitev se določajo glede na izbrano storitev in obseg uporabe. Za podrobne informacije o cenah se lahko obrnete na našo prodajno ekipo po telefonu 064 064 064 ali po elektronski pošti info@t-2.net

Naša SLA (Service Level Agreement) določa odzivne čase glede na resnost incidenta. Za kritične incidente je odzivni čas do 2 uri, za visoke incidente do 4 ure, za srednje incidente do 8 ur in za nizke incidente do 12 ur.

T-2 EPDR (Endpoint Protection, Detection and Response) omogoča preverjanje in odkrivanje sumljivih dejavnosti, preiskovanje podatkov vezanih na incidente, blokado zlonamernih vsebin, raziskave podatkov in odkrivanje groženj ter še več. Prav tako omogoča zaščito končnih naprav pred naprednimi grožnjami.

T-2 SOC ima certifikat ISO 27001, ki potrjuje skladnost z mednarodnimi standardi informacijske varnosti.

V primeru kibernetskega napada se naš varnostno-operativni center (SOC) odzove v trenutku. Naša ekipa strokovnjakov obravnava incidente, izolira kompromitirani del sistema, obvešča naročnika in svetuje glede možnih rešitev. Imamo določene postopke za obvladovanje incidentov, ki zagotavljajo hitro in učinkovito odzivanje.

Redni varnostni pregledi in testiranja sistemov so ključni za odkrivanje morebitnih ranljivosti in preverjanje učinkovitosti varnostnih ukrepov. Pogostost izvajanja teh pregledov je odvisna od vrste sistema, tveganj in zakonskih zahtev. V splošnem se priporoča izvajanje varnostnih pregledov vsaj enkrat letno, vendar se lahko pogostost prilagodi glede na spremembe v okolju ali morebitne nove grožnje.

Za zagotavljanje zasebnosti in zaupnosti podatkov pri uporabi varnostnih storitev se uporabljajo različni varnostni mehanizmi in postopki. To vključuje uporabo šifriranja podatkov, stroge nadzorne mehanizme za dostop do podatkov, uporabo varnih omrežnih povezav ter skrbno oblikovane varnostne politike in postopke. Poleg tega se pogosto uporabljajo tudi tehnične rešitve, kot so požarni zidovi, nadzor dostopa in sistemi zaznavanja groženj, ki pomagajo ohranjati zasebnost in zaupnost podatkov.